
Micsoda nasimix!
Hozzávalók
- 1 és ¼ csésze kipattogtatni való kukorica (natúr)
- 3 ek. kókuszolaj
- 3 ek. paradicsompüré
- 2 ek. olvasztott vaj
- 1 tk. szárított oregánó
- 1,5 tk. szárított bazsalikom
- ¾ tk. szárított petrezselyem
- ¼ tk. fokhagymapor
- ¾ tk. őrölt pirospaprika
- csipet só
- ¼ csésze finomra reszelt parmezán
- ½ csésze finomra reszelt mozzarella
Elkészítés
1. Egy nagy lábasba tegyük a kókuszolajat, a kukoricát, majd fedjük le, rakjuk magas fokozatra.
2. Ha elkezd pattogni, vegyük le közepes lángra, várjuk meg míg minden szem kipattog.
3. Időnként rázogassuk a lábast. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni.
4. Melegítsük elő a sütőt 125 °C-ra, béleljünk ki 2-3 tepsit sütőpapírral.
5. Egy tálban keverjük össze a paradicsompürét, olvasztott vajat, oregánót, bazsalikomot, petrezselymet, fokhagyma port, zúzott pirospaprikát, és a sót.
6. Szórjuk a popcornokat egy nagyon nagy edénybe, majd csurgassuk rá a szószt.
7. Keverjük át, hogy elfedje a szósz a popcornokat.
8. Oszlassuk el a tepsikben egyenletesen a tál tartalmát, majd 8-15 perc alatt (sütőtől függ, hogy pontosan mennyi) süssük meg.
9. Néha lökdössük meg a kukoricákat, hogy jobban eloszoljon a szósz.
10. A sütés vége előtt pár perccel szórjuk meg őket sajttal.
forrás: tastesoflizzyt.com