Mézes-mustáros csirkesaslik
Egyszerű, de annál ízletesebb recept a nyári grillezésekhez. Ha még nem próbáltad a csirkét mustárral párosítani, eljött az ideje, nem fog csalódást okozni.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg csirkemell
- 10 dkg dijoni mustár
- 10 dkg mustár
- 2 evőkanál méz
- 1 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A csirkét megtisztítjuk, felkockázzuk, majd nyársra húzzuk.
Egy mélyebb tálban összekeverjük a mustárokat, a mézet, a joghurtot és az áttört fokhagymát. Beleforgatjuk a csirkenyársakat, majd a maradék szószt is a csirkére kanalazzuk. Így pihentetjük legalább 1-2 órán keresztül, hogy megpuhuljon, és magába szívja a pácot.
Felforrósítjuk a grillsütőt, majd oldalanként kb. 6-8 perc alatt készre sütjük a saslikot. Friss fodros petrezselyemmel megszórva tálaljuk ízlés szerint zöldség- vagy szénhidrátköret mellé.