Maradékmentő akció Csigó Zita módra - 2. rész
Nem tudom, nálatok mennyire fogyott el a húsvéti menü, nálunk szokott maradni egy kis füstölt hús, ami ezekben a szuper egyszerű és finom puffancsokban szinte új életre kel. Mártogatóssal kínáltam, de egy kiadós főzelék köreteként is megállja a helyét.
Hozzávalók
15 darab- 30 dkg sajt (lehet maradékokat hasznosítva, vegyesen is, de mindenképp zsírosabb fajtákat válasszatok)
- 2 tojás
- kevés liszt
- 10 dkg sonka/füstölt csülök/füstölt főtt tarja
- 1 csipet só, őrölt fekete bors
- kevés zsemlemorzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
1. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük az elhabart tojásokkal, majd épp annyi lisztet adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. A füstölt húst apró kockára vágjuk, és a masszához keverjük a sóval és borssal együtt.
2. A masszából gombócokat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd közepesen forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Ketchup, majonéz vagy bármilyen egyéb zöldséges mártogatós illik hozzá.