Mentás, citromos vöröslencse krémleves
Adásban volt: 2013. February 7.
A recepthez tartozó videó
Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
2016. January 4.
Hozzávalók
4 adag- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma, finomra aprítva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 teáskanál római kömény
- 20 dkg vöröslencse
- 1,2 liter zöldségalaplé
- só
- bors
- 1 citrom leve
- 1 csokor menta, finomra aprítva
- chiliolaj
Elkészítés
Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a római köményt és a lencsét, átforgatjuk. Felöntjük az alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 perc alatt teljesen puhára főzzük a lencsét, ezalatt szét is fő, nem is szükséges pürésíteni. Amikor elkészült, hozzáadjuk a citromlevet és a finomra aprított mentát.
Megosztom barátaimmal