Melegszendvics sajtos besamellel
Ez a mustáros-sajtos besamel az egyik legfinomabb melegszendvicskrém. Főzz belőle akár dupla adagot, hűtőben pár napig eláll.
Hozzávalók
kb. 8 szendvicshez- 2 dkg vaj
- 2 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál mustár
- 5 dkg reszelt edami sajt
- só, őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- kenyérszeletek, vékonyra szelt kolbászkarikák és mozzarella sajt az összeállításhoz
Elkészítés
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Rászórjuk a lisztet, habverővel simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a mustárt és a reszelt sajtot, majd sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Folyamatos keverés mellett a hagyományos besamelnél sűrűbbre főzzük, és hagyjuk kihűlni – hűlés közben még sűrűsödni fog.
A kenyérszeleteket megkenjük a besamellel, teszünk mindre kolbászkarikákat, és tépkedünk a tetejükre mozzarellát. Grillsütőben megsütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: