Mediterrán karaj zöldfűszeres-paradicsomos tésztával
Sőt, egyenesen vezesd be egész évre, egy finom zöldfűszeres, paradicsomos, sajtos fogás mindig aktuális!
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg csont nélküli sertéskaraj
- só, őrölt fekete bors
- kevés olaj a sütéshez
- morzsolt kakukkfű
- 4 kisebb vagy 3 nagy paradicsom
- 20 dkg mozzarella sajt
- A körethez:
- 25 dkg spagetti
- só
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3,5 dl passzírozott paradicsom
- 2 ág oregánó lecsipkedett levelei
Elkészítés
A karajt felszeleteljük, a szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, oldalanként kb. fél-1 perc alatt kérget sütünk rájuk. Ezután kiolajozott tepsibe tesszük, és megszórjuk kakukkfűvel. A paradicsomokat megmossuk, felszeleteljük, és a karajszeletekre tesszük, erre kerül a szintén felszeletelt mozzarella. 180 °C-os sütőben 15-20 percet sütjük (a hússzeletek vastagságától függően).
A körethez a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a főzőléből egy keveset megtartunk. Közben az olajat felmelegítjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, felöntjük a paradicsommal, megsózzuk, és hozzáadjuk az oregánó lecsipkedett leveleit. Lassú tűzön összefőzzük, majd hozzákeverjük a spagettit, kevés főzővízzel hígítjuk. A sült karajszeletek mellé tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: