Csirke, másképp! Ez a mangós-joghurtos pácolt verzió egy újabb lehetőség arra, hogy a csirke ne legyen száraz és unalmas, sokkal inkább különleges és ízletes.
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 dkg csirkemell
- 10 dkg mangó
- 20 dkg natúr joghurt
- 1 db lime
- himalája só
- őrölt bors
- curry fűszerkeverék
- őrölt római kömény
- földimogyoró
Elkészítés
A húst kifilézzük és szeletekre vágjuk.
A mangót meghámozzuk, felkockázzuk, majd aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk a natúr joghurttal, a lime levével és a fűzserekkel. Ebbe a szószba pácoljuk a húst egy éjszakára.
Másnap előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.
A bepácolt hússzeleteket sütésálló tálba tesszük és rákanalazzuk a megmaradt mangó szószt. Az előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Felaprított földimogyoró darabkákkal megszórva, jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk.