Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Málnás -paradicsomos gazpacho

Adásban volt: 2017. August 29.
A recepthez tartozó videó
2017. August 29.

Hozzávalók

  • 300 g málna
  • 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes (sárga, zöld)
  • 4 dl almalé
  • 1-2 szelet barna kenyér
  • 1tk vörösborecet
  • só, bors, méz ízlés szerint
  • friss bazsalikom
  • olívaolaj
  • 1,5 l habtejszín
  • 1 lime
  • 2 szelet barna kenyér
  • kígyóuborka
  • jégkocka

Elkészítés

1. A málnát az almalé felével összeturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Egy kis tálba öntjük és félretesszük.

2. A paradicsomok leveses magjait eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd a kenyérrel, friss bazsalikommal, vörösborecettel, olívaolajjal és mézzel és a maradék almalével összeturmixoljuk, majd a málnás alapot is hozzáadjuk. Ezt is tálkába töltjük és betesszük a hűtőbe 2 órára.

3. A hideg tejszínt habbá verjük, belereszeljük a lime héját és beleforgatjuk.

4. A lehűtött paradicsomos alapot poharakba öntjük, belekanalazunk egy kevés tejszínhabot, majd apróra vágott paradicsommal, kígyóuborkával és egész málnaszemekkel díszítjük. Végül jégkockát csúsztatunk bele. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, paradicsomos gazpacho

Hideg, paradicsomos gazpacho

Az egyik legjobb, ami paradicsommal nyáron történhet: a hideg gazpacho.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!