Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Forralt boros sangria

Bor, áfonya, narancslikőr, fahéj együtt egy pohárban...
2016. október 16.

Hozzávalók

  • 1 üveg vörösbor
  • 2 csésze vörösáfonyalé
  • 1 csésze friss vagy fagyasztott vörös áfonya
  • ½ csésze narancslikőr
  • ½ csésze világos barna cukor
  • 2 rúd fahéj
  • 1 csík narancshéj
  • 2 zöld alma

Elkészítés

1. Tegyük a bort, az áfonyalevet, az áfonyát, a narancslikőrt, a cukrot, a fahéjat és a narancshéjat egy nagy lábosba.

2. Közepes lángon lassan forraljuk fel, majd kevergetve főzzük még 5 percig, amíg a cukor feloldódik.

3. Vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk állni 15 percig.

4. Keverjük hozzá a kis kockákra vágott almát.

5. Fogyasszuk azonnal, vagy tegyük a hűtőbe, és fogyasszuk később, hidegen. 

 

Forrás: delish.com

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszibarackos sangria

Őszibarackos sangria

Sangria, melyben ezúttal az őszibarack és a málna dominál.
Forró pink grapefruit ital

Forró pink grapefruit ital

A C-vitaminban gazdag forró ital grapefruitból és citromból, mézzel és gyömbérrel a megfázásos napokra.
Török joghurtital

Török joghurtital

Fűszeres, török ételek szenzációsan frissítő kísérője, ez a házi joghurtital, az ayran.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.