Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ez a Szívek szállodája Roryjának kedvenc itala

És így kell elkészíteni
2016. december 23.

Hozzávalók

2 személyre
  • A koktélhoz:
  • 60ml hideg ananászos vodka
  • ¼ teáskanál gránátalmaszirup
  • 150ml pezsgő vagy prosecco
  • Az ananászos vodkához:
  • 250g ananász, kockára vágva
  • 150ml vodka
  • A rózsaszín cukorhoz:
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • néhány cseppnyi rózsaszín ételfesték

Elkészítés

Ananászos vodka:

1. Tegyük az ananászt egy nagy bögrébe.

2. Öntsük fel a vodkával.

3. Szorosan zárjuk le, és száraz, hűvös helyen hagyjuk állni legalább egy hétig.

4. Finom szűrőn szűrjük át néhányszor. Lezárva tároljuk.

A rózsaszín cukor:

1. Tegyük a cukrot egy zárható zacskóba, és adjunk hozzá 2-3 csepp rózsaszín ételfestéket.

2. Zárjuk le a zacskót, és 30 mp alatt alaposan rázzuk össze.

3. A csomókat távolítsuk el.

A koktél:

1. Egy ananász darabbal nedvesítsük meg két martinis pohár peremét, majd mártsuk bele a rózsaszín cukorba.

2. Tegyük az ananászos vodkát és a gránátalma szirupot a shakerbe, és néhányszor rázzuk össze. Öntsük a martinis poharakba.

3. Öntsük fel pezsgővel vagy proseccoval.

4. Azonnal tálaljuk.

 

Forrás: giraffescanbake.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró házi koktélmártás

Vendégváró házi koktélmártás

Rengeteg mindenhez jó mártogatni, készítsünk nagyobb mennyiséget belőle.
Epres pezsgőkoktél (Bellini)

Epres pezsgőkoktél (Bellini)

A klasszikus Bellini őszibarackkal készülő pezsgőkoktél. Ez a tavaszi, epres változat is kitűnő. Ünnepi alkalmakra, vendégségre mindenképp ajánlott.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.