Málnás -paradicsomos gazpacho
Hozzávalók
- 300 g málna
- 500 g paradicsom (350 g koktélparadicsom; 150 g vegyes (sárga, zöld)
- 4 dl almalé
- 1-2 szelet barna kenyér
- 1tk vörösborecet
- só, bors, méz ízlés szerint
- friss bazsalikom
- olívaolaj
- 1,5 l habtejszín
- 1 lime
- 2 szelet barna kenyér
- kígyóuborka
- jégkocka
Elkészítés
1. A málnát az almalé felével összeturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Egy kis tálba öntjük és félretesszük.
2. A paradicsomok leveses magjait eltávolítjuk, kockákra vágjuk, majd a kenyérrel, friss bazsalikommal, vörösborecettel, olívaolajjal és mézzel és a maradék almalével összeturmixoljuk, majd a málnás alapot is hozzáadjuk. Ezt is tálkába töltjük és betesszük a hűtőbe 2 órára.
3. A hideg tejszínt habbá verjük, belereszeljük a lime héját és beleforgatjuk.
4. A lehűtött paradicsomos alapot poharakba öntjük, belekanalazunk egy kevés tejszínhabot, majd apróra vágott paradicsommal, kígyóuborkával és egész málnaszemekkel díszítjük. Végül jégkockát csúsztatunk bele. Jó étvágyat!