Máglyarakás újragondolva
A száraz pékáruk egyik legjobb felhasználási módja a máglyarakás készítés, nincs ez másként ebben a receptben sem, annyi különbséggel, hogy teljes kiőrlésű kiflit használtam és cukormentes süteményt készítettem. Muffin formákban megsütve pedig egy tepsis desszert helyett egyszemélyes mini torták születtek.
Hozzávalók
- 3 db teljes kiőrlésű kifli
- 2 dl kókusztej
- vanília aroma
- 20 dkg eritrit
- 30 dkg alma
- 10 dkg darált dió
- fahéj
- 15 dkg cukormentes lekvár
- 2 tojás
Elkészítés
A kifliket karikákra vágjuk. A kókusztejet összekeverjük 10 dkg eritrittel, a vanília aromával és a tojások sárgájával, majd a kiflire öntjük, hogy mindenhol magába szívja a folyadékot.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd összeforgatjuk a fahéjjel és 5 dkg eritrittel. Néhány percig állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 180°C-ra.
A muffin formák aljára nyomkodjuk a beáztatott kiflit, teszünk rá egy réteg fahéjas almát, megszórjuk darált dióval, majd lekvárt kanalazunk rá. Ezt ismételjük minden muffin formánál addig, amíg marad alapanyag.
Az előmelegített sütőbe tesszük őket és 20 percig sütjük.
Eközben a tojásfehérjéket a maradék 5 dkg eritrittel kemény habbá verjük. 20 perc után a sütik tetejére kanalazzuk őket és visszatesszük a sütőbe, amíg szép aranybarnára pirul a hab.