Ma Kukorica Fritter Nap van!
Hozzávalók
15 darabhoz- 3 csésze kukorica
- 1 csésze liszt
- 1 ek. cukor
- 1 tk. sütőpor
- só, bors
- 2 tojás (finoman felverve)
- 2/4 csésze tejszín
- olaj kisütéshez
- apróra vágott mogyoróhagyma és tejföl tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricát, lisztet, cukrot, sütőport, ½ tk. sót és ¼ tk. borsot. Keverjük bele a tojásokat, a tejszínt amíg egynemű masszát nem kapunk.
Tegyünk papírtörlőt egy tányérra, kenjük ki olajjal egy nagy serpenyő alját, azt tegyük fel közepes lángra. Ha forró az olaj, 2-3 ek-nyi tésztát kanalazzunk bele, egyengessük azokat kör formájúvá.
2-3 percig süssük a frittereket, majd fordítsunk rajtuk, süssük további 3 percig. Legyenek aranybarnák és jól átsültek. A kész frittereket tegyük a papírtörlővel bélelt tányérra, még melegen sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Addig folytassuk ezt, míg az összes tészta elfogy. Olajozzuk rendszeresen a serpenyőt. Tálaljuk a frittereket melegen medvehagymával, tejföllel.
Tipp: Fagyasztott kukoricát is használhatunk, viszont itassuk le róla a felesleges folyadékot, miután felolvadt.
forrás: justataste.com