Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Kolbászos-kukoricakenyeres töltött pulykatekercs

Már nincs hálaadás, de attól még ér pulykát enni.
2017. február 21.

Hozzávalók

  • 2 kicsontozott pulykamell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1,5 ek. repceolaj
  • 22 dkg kolbász (bőre lehúzva)
  • 2 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 2 csésze kukoricakenyér morzsa (magunknak is összemorzsolhatjuk)
  • 1 ek. friss kakukkfű
  • ½ csésze csirkehúsleves alaplé

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit fóliával, rakjuk be a rácsot. Helyezzük a csirkemellet egy stabil felületre, majd vágjuk rostjaira merőlegesen egy éles késsel úgy, hogy ne vágjuk át teljesen. Ezután 30×35 cm szélesekre klopfoljuk őket. Sózzuk, borsozzuk.

2. Közepes láng felett főzzük meg a kolbászt egy lábasban, nyomkodjuk egy fakanállal apró darabokra, Ha rózsaszínek lettek (5-7 perc), keverjük bele a fokhagymát, főzzük további 1 percig. Adjuk hozzá a morzsát és a kakukkfüvet. Vegyük le a tűzről, öntsük bele az alaplevet, keverjük át, majd sózzuk, borsozzuk.

3. Kenjük a keverék felét az egyik pulykamellre, nyomkodjuk le, majd kezdjük el feltekerni szorosan a hosszabbik oldalnál fogva, erősítsük meg hentes zsineggel. Ismételjük meg ezt a másik szelettel is. Kenjük meg a tekercseket olajjal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

4. Dugjunk hőmérőt a legvastagabb részbe, így helyezzük a tepsire, majd toljuk be a sütőbe. 40-45 percig süssük, vagy amíg a hőmérő 73-74 °C-ot nem mutat. Hagyjuk hűlni 10 percig mielőtt tálaljuk.

 

forrás: delsih.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

Aszalt szilvás pulykarolád, avagy pulykaebéd ősziesen

"Az egyik tuti recept őszre az aszalt szilvával töltött pulykarolád, amibe (és amire!) a saját kedvemért bacont is teszek, valamint mostanában újításként diót is."

Kevesebb, mint 30 perc és kész a finom ebéd/vacsora: Currys-ananászos pulyka -most egyperces videóval!

Az egyik legfinomabb, kevesebb mint 30 perc alatt elkészülő vacsora. A szaft selymességét a habtejszín adja, ezért ezt semmiképpen sem érdemes főzőtejszínre cserélni.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!