Lazacpisztráng serpenyős spárgával
… Plusz reszelt parmezánnal tálalva – a szokásos citromlé helyett –, nagyon-nagyon jól összepasszol a zöldséggel és a hallal!
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg burgonya
- só
- 1 csomag zöldspárga
- 4 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg lazacpisztráng
- őrölt fekete bors
- parmezán sajt
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és bő, sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük.
Közben a spárgákat megmossuk, a fás végüket letörjük. Egy serpenyőbe beleöntjük az olaj felét, felhevítjük, majd rádobjuk a spárgákat. Forgatva, rázogatva roppanósra sütjük (ha különböző vastagságú spárgáim vannak, először a vastagabbak kerülnek a serpenyőbe, és ezeket követik kis idő múlva a vékonyabbak). Amikor elkészültek, kivesszük.
Mehet a serpenyőbe a többi olaj, és a lepikkelyezett, feldarabolt hal. Bőrös oldalukon kezdjük sütni (erősebb lángon), majd amikor oldalt kezdenek kifehéredni, megfordítjuk, és a lángot mérsékelve átsütjük a halakat. Ezeket is kivesszük.
Végül a serpenyőbe beletesszük a főtt burgonyát is, átforgatjuk, közben borsozzuk, illetve ha szükséges, még utánasózunk.
A halszeleteket a spárgával és a burgonyával tálaljuk, végül megszórjuk reszelt parmezánnal.
Ezt a spárgás receptet már próbáltad?