Kovászos uborka krémleves
Hozzávalók
4 személyre- 5 db nagyobb kovászos uborka
- 6 dl hideg zöldség alaplé
- 1 dl kovászos uborkalé
- 2 dl natúr joghurt
- 1-2 dl habtejszín
- ½ gerezd fokhagyma
- 10 dkg száraz kolbász
- 10 dkg sobrassada (spanyol kolbász)
- 1 ek méz
- 1 ek vörösborecet
- 2 szelet barna kenyér vagy toast
- friss kapor
- olívaolaj
- só
Elkészítés
1. A felkockázott kovászos uborkát összturmixoljuk a lehűtött alaplével, a kovászos uborka levével, joghurttal, tejszínnel és a reszelt fokhagymával. Ezután egy tálba átszűrjük, majd hűtőbe tesszük.
2. A felkarikázott kolbászt egy serpenyőben lepirítjuk, majd a zsírját felitatjuk és egy aprítóban morzsásítjuk.
3. A hideg levest egy kistálkában tálaljuk, beleteszünk pirított kenyérkockákat, majd megszórjuk apróra vágott kovászos uborkával és a pirított kolbász morzsákkal, végül friss kaporral díszítjük.
4. A spanyol kolbászt is lepirítjuk egy serpenyőben, ezután adjuk hozzá a mézet és a vörösborecetet. Végül a kolbász zsírján megpirított kenyérszeletekre kenjük és így tálaljuk előételként. Jó étvágyat!