Körtés-mogyorókrémes palacsinta
Hozzávalók
- 20 dkg mogyorókrém
- 4 db érett körte
- 4 dkg vaj
- 2 ek. barna cukor
- őrölt fahéj
- 18 dkg liszt
- 3,6 dl tej
- 2 db tojás
- 2 ek. étolaj
- 1 csipet só
Elkészítés
1. A palacsintatésztához a lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, majd egy ásványvizes palackba töltjük egy tölcsér segítségével. A kikevert tojásokat, egy csipet sót, majd a szénsavas vizet hozzáadjuk, majd összerázzuk. Ha lehet, legalább fél órát pihentetjük.
2. Olajban kisütjük a palacsintákat,
3. Vajon és egy kevés olajon megpuhítjuk az apró kockákra vágott körtéket, amit fahéjjal és cukorral ízesítünk.
4. A palacsintákat megtöltjük a mogyorókrémmel és a körtével. Egy hőálló tálba rakjuk, meglocsoljuk a fahéjas-vajas körte maradékával, megszórjuk barnacukorral, és 5-10 perc alatt összesütjük.