Pihe-puha és illatos ez a körtés-kókuszos süti!
Hozzávalók
Egy közepes méretű tepsihez- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 15 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 2,5-3 db körte
- porcukor és mandulaforgács a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral, a tejjel és az olajjal. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a sóval, majd apránként a tojásos elegyhez forgatjuk. Sűrű tésztát kell kapnunk.
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, hosszában megfelezzük, végüket levágjuk. Magházukat óvatosan, késsel kivágjuk. Külső oldalukat sűrű beirdaljuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott), közepes méretű tepsibe öntjük. Belenyomkodjuk a felezett körtéket, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.
A teljes hűlést követően felszeleteljük, porcukorral és mandulaforgáccsal meghintve tálaljuk.