Körtés-csokoládés koszorú
Őszi gyümölcsünk a körte, amelyet – ha jó puha és zamatos – bátran becsempészhetjük a sütemények tésztájába is, így nem kell megválnunk a kicsit túlérett vagy már puhább daraboktól sem. Csokoládéval az igazi!
Hozzávalók
egy koszorúhoz- 3 db érett, közepes méretű körte
- 3 db egész tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg fehér liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A körtéket pucolás után egy tálban villával vagy botmixerrel lepépesítem, félreteszem. Kimérem és átszitálom a lisztet, hozzáadom az átszitált kakaóport és a sütőport. Ezt is félreteszem. Felaprítom a csokit. Most előveszek egy nagy tálat, amiben az egészet majd összekeverem. Ebben a tálban a 3 darab szobahőmérsékletű tojást a 10 dkg cukorral kikeverem, majd hozzáadagolom a puha vajat. Hozzáadom a pépesített körtét. Ezután jön a szárazanyag, a kakaós, sütőporos liszt. Amikor géppel teljesen csomómentesre kidolgoztam, finoman beleforgatom a csokoládédarabokat, és kivajazott kuglóf formába öntöm.
180 °C-ra előmelegített sütőben sütöm meg. Kb. 40 perc, de ez függ a sütőforma méretétől is. Tűpróbával ellenőrzöm, mielőtt kiveszem a sütőből. Tortarácson hagyom kihűlni.
Jó étvágyat!