Körözöttel töltött zellerszár
Az idei szilveszter sokak számára különbözni fog a megszokottól, az újévre várva azonban a nasizás biztosan nem fog elmaradni. Ha szeretnénk a nehezebb karácsonyi ételek után ezt már könnyedebb és egészségesebb falatokkal megtenni, jó választás az alábbi, percek alatt összedobható sós ropogtatnivaló.
Hozzávalók
30 darabhoz- 250 g túró
- 100 g juhtúró
- 100 g görög joghurt
- 1 fej lila hagyma
- 2 evőkanál fűszerkömény
- 1/2 evőkanál őrölt csemegepaprika
- 1 evőkanál piros arany
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 csomag zellerszár
Elkészítés
A túrót és a juhtúrót villával összetörjük, majd a görög joghurttal krémesítjük.
A lila hagymát finomra aprítjuk, majd a fűszerköménnyel, a csemegepaprikával és a piros arannyal együtt a túrós krémhez adjuk, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A zellerszárak két végét levágjuk, majd alaposan megmossuk és három felé vágjuk. A mélyedéseket megtöltjük körözöttel, zellerlevéllel díszítjük.