Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű, gyors és egészséges vacsora: Pirított sütőtök mézzel és fetával

Alig 30 perc és kész
2017. January 5.

Hozzávalók

  • 1 nagy sütőtök (kb. 600 g)
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 3 ek. méz
  • 1 ek. balzsamecet
  • 50 g fetasajt (morzsolt)
  • ½ tk. chilipor
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 210 °C-ra. Hámozd meg és magozd ki a tököt, majd vágd falatnyi kockákra. Forgasd át őket olajban, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig süsd. Vedd ki a sütőből, szórd meg szezámmaggal, majd helyezd vissza további 10 percre. Ha kész, csurgasd meg mézzel, balzsamecettel, szórd meg fetasajttal, chiliporral, sózd, borsozd.

 

forrás: notquitenigella.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!