Könnyen és gyorsan elkészíthető: Csicseriborsó tócsni
Hozzávalók
- A csicseriborsós keverékhez:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 zöldhagyma (apróra vágva)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ tk. só
- ¼ tk. bors
- 1 csésze petrezselyem
- A répás keverékhez:
- 1 nagy szál sárgarépa (felkockázva)
- 11 dkg gomba
- Összeállításhoz:
- 1 ek. lenmag 3 ek. vízben elkeverve (hagyjuk állni 10 percig)
- ¼ csésze zsemlemorzsa
- ¼ csésze liszt
- olaj
Elkészítés
Egy robotgépben dolgozzuk össze a csicseriborsó keverék alapanyagait. Majd ezt követően – külön – a répakeverék alapanyagait is. Fontos, hogy minden alapanyag átmosott és száraz legyen. Végül keverjük össze a két mixet.
Adjuk hozzá a beáztatott lenmagot, a lisztet és a zsemlemorzsát, keverjük egyneművé. Ha túl folyós, lisztezzük, vagy adjunk hozzá egy kis zsemlemorzsát. Kézzel formázzuk a keveréket tócsni formára, forgassuk bele zsemlemorzsába, majd vékonyan lisztezzük.
Melegítsük fel az olajat, majd süssük ki a tócsnikat: mindkét oldala legyen aranybarna.
forrás: Living Vegan
Megosztom barátaimmal