Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini
Hozzávalók
4 darabhoz- 2 db zsenge cukkini
- só
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg kolbász
- 30 dkg darált hús (sertés-marha)
- őrölt fekete bors
- 10-15 dkg juhtúró
- snidling és újhagymazöld a díszítéshez
Elkészítés
A cukkiniket megmossuk, hosszában kettévágjuk, magos közepüket eltávolítjuk. Felületüket 20 percre besózzuk.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított hagymákat megpároljuk rajta. Rátesszük a meghámozott, apró kockára vágott kolbászt, 2-3 percet sütjük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk.
A besózott cukkiniket alaposan leöblítjük, leszárítjuk. Kevés olajjal kikent tepsibe tesszük, a vájatokat megtöltjük a töltelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük.
A 25-30 perc letelte után a cukkinik tetejére juhtúrót morzsolunk, és visszatoljuk a zöldségeket a sütőbe további kb. 10 percre. Aprított snidlinggel és újhagymazölddel meghintve tálaljuk.