Kolbászos csusza
Szalonna, kolbász, tejföl és fokhagyma. Egyszerű, magyaros hozzávalók, amelyekből elképesztő finom ételeket lehet készíteni. Ezekből született ez a gyors és laktató étel is.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg csuszatészta
- só
- 30 dkg ceruzabab
- 15 dkg kenyérszalonna
- 25 dkg kolbász
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 30 dkg tejföl
Elkészítés
A csuszatésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk (használhatunk mirelitet is), és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült a tészta és a bab, leszűrjük.
Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a héjától megszabadított, feldarabolt kolbászt, és tovább sütjük. Ezután belereszeljük a megpucolt fokhagymát is. Az alaphoz hozzáforgatjuk a főtt tésztát és babot, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk.