Kínai keles pulykakebab
Kebab jöhet bármikor, különösen ha diétásabb és még izgalmas is. Ennek a két kritériumnak a kombinációjáról a pulyka és a kínai kel gondoskodik. Ajánlom hozzá mártogatósnak a mentás joghurtot, amit egy kis friss korianderrel is meg lehet még bolondítani.
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg pulyka darált hús (alsócomb)
- 20 dkg kínai kel
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- néhány csavarás friss őrölt bors
- fél teáskanál őrölt pirospaprika
- fél teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanálnyi aprított kakukkfű
- só
- étolaj
Elkészítés
A kínai kelről leszedek néhány levelet, megmosom, leitatom róla a vizet, majd felaprítom (kb. 20 dkg legyen). Fontos, hogy a fehér nyél rész és a zöldje is apró legyen, ha túl nagyok a darabok, a kebab nem fog egyben maradni, széthullik sütés közben.
Egy tálba teszem a darált húst és a kínai kelt. Ráütöm a tojást, rászórom a fűszereket és a reszelt fokhagymát. Sózom ízlés szerint, és alaposan átkeverem.
Egy serpenyőben, közepes lángon 1 evőkanálnyi olajat hevítek. Közben a húskeveréket kézzel kebab formára formázom, majd amikor az olaj felhevült, egymás után, több körben, minden oldalára átforgatva megsütöm. Menet közben, ha szükséges, az olajat pótlom.
Zöldség- és burgonyaköret is illik hozzá. Jó étvágyat!