Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kínai keles-csirkés tészta

A kínai kel nem csak nyersen finom!
2020. október 14.

Próbáltad már wokban átsütve a kínai kelt? Nagyon-nagyon finom! Most egy fűszeres, „ázsiai jellegű” tésztához adtam. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg tetszőleges ázsiai tészta (pl. mei, üveg, soba…)
  • 4 evőkanál mogyoróolaj (sütéshez való olívaolaj, napraforgóolaj, szezámolaj is jó)
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1-2 friss csilipaprika ízlés szerint
  • 4 cm friss gyömbér lereszelve
  • 10-12 nagyobb levél kínai kel
  • kb. 8 evőkanál szójaszósz (lehet több is)

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson szereplő útmutató szerint kifőzzük. 

Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat. Rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellfilét, épp csak addig pirítjuk, hogy kifehéredjen. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, valamint a felkarikázott újhagymát és csilit. Ezután mehet rá a gyömbér, majd a felcsíkozott kínai kel. Az egészet jól összepirítjuk. 

Hozzáadjuk a tésztát, meglocsoljuk a szójaszósszal. Még 1-2 percet sütjük, majd felcsíkozott újhagymazölddel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkés szendvics

Csirkés szendvics

Mézzel, mustárral, szójaszósszal. Ez az a szendvics, ami salátával kiegészítve ebédre is tökéletes.
Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya

Juhtúrós-kolbászos töltött burgonya

Ehhez a szuper vacsorához csupán 4 hozzávalóra lesz szükséged!
Húsos-gombás pizza

Húsos-gombás pizza

Lehet vékony vagy vastag tésztájú, húsos vagy vega, a házi pizzának nincs párja!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?