Kínai keles-csirkés tészta
Próbáltad már wokban átsütve a kínai kelt? Nagyon-nagyon finom! Most egy fűszeres, „ázsiai jellegű” tésztához adtam.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg tetszőleges ázsiai tészta (pl. mei, üveg, soba…)
- 4 evőkanál mogyoróolaj (sütéshez való olívaolaj, napraforgóolaj, szezámolaj is jó)
- 40 dkg csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor újhagyma
- 1-2 friss csilipaprika ízlés szerint
- 4 cm friss gyömbér lereszelve
- 10-12 nagyobb levél kínai kel
- kb. 8 evőkanál szójaszósz (lehet több is)
Elkészítés
A tésztát a csomagoláson szereplő útmutató szerint kifőzzük.
Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat. Rátesszük a kis kockákra vágott csirkemellfilét, épp csak addig pirítjuk, hogy kifehéredjen. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, valamint a felkarikázott újhagymát és csilit. Ezután mehet rá a gyömbér, majd a felcsíkozott kínai kel. Az egészet jól összepirítjuk.
Hozzáadjuk a tésztát, meglocsoljuk a szójaszósszal. Még 1-2 percet sütjük, majd felcsíkozott újhagymazölddel megszórva tálaljuk.