Katy Perry erre a pitére esküszik, és a receptjét is elárulta
A muffinos melltartóiról híres popsztár körbeküldte „A világ legfinomabb cseresznyés pitéje” receptet azoknak, akik feliratkoztak a hírlevelére. Azt is bejelentette, ha a rajongói pitét sütnek neki, meglepetésben részesülnek.
Perry azóta már Instagramra és Twitterre is kirakta a receptet, és lelkesen kommentel azoknak, akik valóban megsütik a pitét. Mások pedig a meglepetésen gondolkodnak… csak nem egy új album érkezik?
Hozzávalók
- Tésztához:
- 2,5 csésze liszt
- 20 ek. puha vaj (felkockázva)
- ½ csésze hideg víz
- Töltelékhez:
- 6 csésze cseresznye (kimagozva)
- 3 ek. vaj
- ¾ csésze cukor
- 2 ek. víz
- 3 ek. kukoricakeményítő
Elkészítés
1. A tésztához gyúrjuk össze a vajat és a lisztet finom homokszemcsés állagúvá – szánjunk rá elég időt. Ezután evőkanalanként adagoljuk hozzá a vizet, mialatt gyúrjuk. Ha összeállt, válasszuk két egyforma részre, nyújtsuk azokat két egyforma lemezzé, csomagoljuk fóliába, rakjuk hűtőbe.
2. Készítsük el a tölteléket! Közepes lángon egy tapadásmentes serpenyőben melegítsük fel a vajat. Adjuk hozzá a cseresznyét és a cukrot, majd keverjük, amíg a cukor feloldódik. Keverjük tovább, amíg a cseresznye megpuhul, de még nem esik szét (kb. 8 perc). Egy kis tálban keverjük sűrű masszává a vizet és a keményítőt, majd öntsük a serpenyő tartalmához. Hagyjuk felforrni. Folyamatos keverés mellett további 2 percig főzzük. Tegyük félre, hagyjuk hűlni.
3. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, nyújtsuk az egyik tésztát 28 cm-es átmérőjű körré, majd egyengessük el egy 23 cm-es piteformában. Öntsük bele a tölteléket. A másik tésztából vágjunk hosszabb csíkokat, amiket a pite tetejére tehetünk rácsot alkotva.
4. Süssük 1 órán át, amíg a tészta barnulni kezd, a töltelék pedig buborékosodni. Amikor kész, hagyjuk 1,5-2 órát hűlni, ami alatt a töltelék újra megszilárdul.
forrás: delish.com