Karaj steak diós gorgonzola mártással, sült gombákkal
Hozzávalók
4 személyre- 4 vastag szelet csontos karaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk magos mustár
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 10 dkg dió
- 20 dkg vegyes gomba
- 5 dkg vegyes salátalevél
- 2 dl tejszín
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- friss petrezselyem
- snidling
- 5 dkg vaj
- 1 dl olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A páchoz egy aprítógépben összedaráljuk a fokhagymát, sót, mustárt, olívaolajat, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot. A húsokat bepácoljuk, majd sütésig pihentetjük.
2. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a gombákat nagyobb darabokra. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon és vajon először megpirítjuk a gombákat. Kakukkfűvel ízesítjük és sózzuk a végén. Kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a hagymákat, hozzáadunk rozmaringot és diót. Hozzáöntjük a tejszínt és felolvasztjuk benne a sajtot. Csak akkor sózzuk, amikor már besűrűsödött.
3. A bepácolt húsokat egy felhevített grill serpenyőben megsütjük. Tálaláskor alulra szedünk a szószból, a húst rátesszük, megszórjuk apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel, esetleg salátalevéllel tálaljuk. Jó étvágyat!