Kapros–juhtúrós csirkemell
A kapor és a juhtúró klasszikus páros. Töltsük csirkemell és baconcsíkok közé, majd süssük meg sütőben, gyors és nagyon finom! A villámköret pedig roppant egyszerű: rengeteg időt spórolunk, ha pár napra előre lefőzünk egy nagyobb adag, natúr (csak sóval ízesített) gabonaköretet, például bulgurt, majd minden nap egy kicsit máshogy ízesítjük – akár a kedvenc paradicsomos bab konzervünkkel.
Hozzávalók
4 személyre- A csirkéhez:
- 4 db felezett csirkemellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 20 dkg juhtúró
- 2 evőkanál finomra aprított kapor
- 12 csík bacon
- 2 evőkanál olaj
- A körethez:
- 20 dkg bulgur
- só
- 1 konzerv paradicsomos bab
Elkészítés
A csirkemellfiléket kissé kiklopfoljuk, épp csak annyira, hogy jobban terüljenek, és nagyobb felület jusson a juhtúrónak, kicsit megsózzuk (nem kell sok, mert a juhtúró és a bacon is sós), borsozzuk. A krémmel megkenjük a húsokat a széleket körben üresen hagyva, és betekerjük a baconcsíkokkal. Nem kell teljesen bevonni a húsokat, csak a tölteléket fedjék.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és oldalanként kb. 1,5-1,5 perc alatt kérget sütünk a csirkékre. Ezután a serpenyőben maradt zsiradékkal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a húsokat, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
Közben a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni, majd összekeverjük a paradicsomos babbal. A csirke mellé tálaljuk.
Ezt a receptet már próbáltad?