Így készítsünk csípős szószt házilag
Hozzávalók
- kb. 20 db átlagos méretű friss erős paprika (Fresno, jalapeno, stb.)
- 5 gerezd fokhagyma egészben
- 2 csésze ecet
- 1 evőkanál lime lé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál paprika
- 1 babérlevél
Elkészítés
1. Vágjuk le a paprikák szárát, és tegyük félre a paprikákat.
2. Finoman nyomjuk össze a fokhagymagerezdeket, csak annyira, hogy ki tudjuk nyomni a héjából.
3. Egy közepes, rozsdamentes acél vagy kerámia lábosba tegyük bele a paprikákat és a fokhagymát. Adjuk hozzá az ecetet, a lime levet, a sót, a paprikát és a babérlevelet. Alaposan keverjük össze.
4. Forraljuk fel, majd vegyük vissza a hőfokot, fedjük le, és főzzük 20-30 percig, amíg a paprikák megpuhulnak.
5. Vegyük le a tűzről, és tegyük a késes robotgépbe vagy turmixgépbe. Dolgozzuk össze, amíg sima állagú nem lesz. Ha túl sűrű, öntsük hozzá még egy kis ecetet.
6. Passzírozzuk át egy sűrű szűrőn, és dobjuk ki a fennmaradt részeket.
7. Légmentesen lezárva tároljuk a hűtőben maximum egy hétig.
Forrás: measuringflower.com