Húsvéti bundás kalács
Sőt! Ha kicsit szikkadt esetleg a kalács, még inkább érdemes átsütni, finomabb lesz, mint frissen!
Hozzávalók
4 személyre- 1 dl tej
- 1 db tojás
- 8 vékonyabb szelet kalács
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2-3 evőkanál vaj
- + opcionálisan: fokhagymapor, kevés reszelt torma
Elkészítés
A tejjel együtt felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk. Tovább is ízesíthetjük fokhagymaporral, tormával vagy más tetszőleges fűszerrel.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és rádobjuk a vaj felét. Miután felolvadt, megmártjuk a tejes keverékben a kalácsok felét, és oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Ezután ta többi vajat a serpenyőbe tesszük, és hasonlóan megsütjük a többi megmártott kalácsot is.
Zöldségekkel, sonkával tálaljuk.
Még egy reggeli: