Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsvéti bundás kalács

Így is feltálalhatod a kalácsot a sonka, tojás, torma mellé!
2022. April 14.

Sőt! Ha kicsit szikkadt esetleg a kalács, még inkább érdemes átsütni, finomabb lesz, mint frissen! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 8 vékonyabb szelet kalács
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál vaj
  • + opcionálisan: fokhagymapor, kevés reszelt torma

Elkészítés

 

A tejjel együtt felverjük a tojást, sózzuk, borsozzuk. Tovább is ízesíthetjük fokhagymaporral, tormával vagy más tetszőleges fűszerrel. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és rádobjuk a vaj felét. Miután felolvadt, megmártjuk a tejes keverékben a kalácsok felét, és oldalanként 2-3 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. Ezután ta többi vajat a serpenyőbe tesszük, és hasonlóan megsütjük a többi megmártott kalácsot is.

Zöldségekkel, sonkával tálaljuk. 

 

Még egy reggeli: 

Marhahúsos melegszendvics

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Taco marhahússal és paprikával

Taco marhahússal és paprikával

Barátokat vársz? Egy gyorsan összedobható taco-vacsora szuper választás lesz!
Kapros–juhtúrós csirkemell

Kapros–juhtúrós csirkemell

Villámgyors köretre is mutatunk ötletet.
Marhahúsos melegszendvics

Marhahúsos melegszendvics

A szendvicskrémet akár előző nap is elkészítheted.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!