Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsos-paradicsomos cannelloni

Sok-sok paradicsommal, hogy igazán nyárias legyen.
2020. August 13.

Igaz, hogy kissé macerás megtölteni a cannelloni csöveket, de szerintem megéri „küzdeni velük”. Hiszen az eredmény annyira finom! Ezúttal húsosan, fűszeres paradicsommártással készítettem, és persze rengeteg friss zöldfűszert használtam hozzá.

Hozzávalók

4 személyre
  • A paradicsommártáshoz:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 dl passzírozott paradicsom
  • 40 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 4 ág oregánó
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 kis ág rozmaring

  • 1 marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • A húsos töltelékhez és az összeállításhoz:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg sertés-marha darált hús
  • só, őrölt fekete bors
  • 16 db cannelloni cső
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella sajt
  • 1 nagy marék reszelt parmezán

Elkészítés

 

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymákat, hozzáadjuk a kétféle paradicsomot. Jöhetnek bele a fűszerek: az oregánó és a kakukkfű lecsipkedett levelei és egészben a rozmaringágak. Megsózzuk, felforraljuk, majd lassú tűzön, kevergetve, 30-40 perc alatt sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a felcsíkozott bazsalikomot is. Cukrozni ízlés szerint lehet a mártást, én nem szoktam. Amikor elkészült, eltávolítjuk a rozmaringágakat. 

Közben a töltelékhez egy serpenyőben, a felhevített olajon sütni kezdjük a megpucolt, lereszelt fokhagymákat. Rászórjuk a darált húst, erős lángon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverünk annyi paradicsommártást, hogy töltelék állagot kapjunk. 

A többi paradicsommártás 2/3-át egy sütőtál aljába kanalazzuk, elsimítjuk. A töltelékkel megtöltjük a cannelloni csöveket, a mártásba ültetjük. Tetejüket megkenjük a többi paradicsommártással. A tetejére mozzarellát morzsolunk és parmezánt reszelünk. 

180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszibarackos-szőlős galette

Őszibarackos-szőlős galette

Friss gyümölcsöt a sütibe!
Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Sajtos kenyérsütemény sonkával, szalámival, olajbogyókkal és paprikával

Jöhet uzsonnára? Vagy estére egy pohár bor mellé?
Édes-savanyú sertéscsíkok

Édes-savanyú sertéscsíkok

Gyors serpenyős ebéd, akár a legforróbb napokra is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!