Húsos-gombás rakott bulgur
Szeretem variálni a rakott ételeket, ezért nemcsak rizzsel szoktam készíteni, hanem például kölessel vagy bulgurral is. Most sovány darált sertéshúst és gombát adtam hozzá (de választhattok persze darált pulykát is), majd sütőben jól összesütöttem.
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg bulgur
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg sovány darált sertéshús
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 30 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- 35 dkg tejföl
- 1 db tojás
- 20 dkg mozzarella sajt
Elkészítés
A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Ezután lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rászórjuk a fűszerpaprikát, és jól elkeverjük.
A serpenyőt visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát, sózzuk, borsozzuk, és az egészet puhára sütjük.
A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk.
A bulgurt elterítjük egy közepes méretű, olajjal vagy vajjal vékonyan kikent tepsiben. Megkenjük a tejföl felével, erre jön a gombás pulyka, majd a maradék tejföl. Végül a tetejére rátépkedjük a mozzarellát, és 180 °C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Ez is bulgur: