Húsmentes rakott zöldbab
A rakott ételek általában kicsit több előkészülettel járnak, ez a húsmentes verzió viszont cserébe kevesebb sütést igényel, és az elkészített mennyiségtől függően akár több napra is biztosíthatja az ebédünket.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg bulgur
- 1 evőkanál adalékanyagoktól mentes ételízesítő
- himalája só
- ½ fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 15 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 2 dl rizs- vagy zabtej
- 30 dkg zöldbab
- 3 evőkanál ropogós pirított hagyma
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A bulgurt háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük ételízesítő és himalája só hozzáadásával.
A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, majd a kókuszolajon megfonnyasztjuk. Eztán hozzáadjuk a megtisztított és szeletekre vágott csiperkegombát, amivel összepirítjuk. Amint a gomba is megpirult, sózzuk és borsozzuk.
A zablisztet és a sörélesztőt összekeverjük a növényi tejjel, majd a gombához és a hagymához öntjük, alaposan elkeverjük. Alacsony lángon hagyjuk besűrűsödni. Időközben a zöldbabot puhára pároljuk.
Végül összeállítjuk az ételt. Alulra kerül a puhára főtt bulgur, rá a besamelszószos gomba, felülre a párolt zöldbab, végül pedig megszórjuk pirított hagymával a tetejét. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.