Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Klasszikus kedvenc, amely mindig megállja a helyét.
2020. August 26.

Augusztus utolsó hetére egy „csupa zöldfűszer” fogás dukál, ugye? Persze szeptemberben sem fogom hanyagolni a fűszerkertemet, de most valahogy még inkább „kell” a nyári hangulat. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg darált sertéshús
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kolbász (puhább, lehéjazva)
  • 80 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 2-2 ág rozmaring, kakukkfű és oregánó, valamint egy marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 30 dkg spagetti
  • parmezán vagy más keményebb sajt a tálaláshoz

Elkészítés

 

A húsgombócokhoz a darált húst keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Összedolgozzuk, kis gombócokat készítünk belőle. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, majd a gombócokat átpirítjuk rajta (kapjanak kérget, de teljesen átsütni nem szükséges). Konyhai fogóval kiszedjük, félretesszük. 

A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a feldarabolt kolbászt, lassú tűzön sütni kezdjük. Beleöntjük az aprított paradicsomot, megsózzuk, aki szereti, pici cukrot is tehet bele (én nem szoktam). Lassú tűzön főzni kezdjük, közben belerakjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet egészben, az oregánó leveleit lecsipkedve, a bazsalikomot pedig felcsíkozva. A húsgombócokat visszaültetjük a szószba, és készre főzzük.

A spagettit közben lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész szószból eltávolítjuk az egész fűszereket. A főtt tésztát leszűrjük, a húsgombócos paradicsomszósszal tálaljuk. Sajtot reszelünk rá, bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános burgonya

Padlizsános burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom köret.
Vöröslencsés töltött paprika

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.
Mézes-mustáros csirkesaslik

Mézes-mustáros csirkesaslik

Grilleztél eleget idén nyáron? Ezt a receptet még mindenképpen ki kell próbálnod!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!