Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsgombócos-kolbászos spagetti

Klasszikus kedvenc, amely mindig megállja a helyét.
2020. August 26.

Augusztus utolsó hetére egy „csupa zöldfűszer” fogás dukál, ugye? Persze szeptemberben sem fogom hanyagolni a fűszerkertemet, de most valahogy még inkább „kell” a nyári hangulat. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg darált sertéshús
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kolbász (puhább, lehéjazva)
  • 80 dkg hámozott, aprított paradicsom
  • 2-2 ág rozmaring, kakukkfű és oregánó, valamint egy marék bazsalikomlevél + a díszítéshez
  • 30 dkg spagetti
  • parmezán vagy más keményebb sajt a tálaláshoz

Elkészítés

 

A húsgombócokhoz a darált húst keverőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Összedolgozzuk, kis gombócokat készítünk belőle. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, majd a gombócokat átpirítjuk rajta (kapjanak kérget, de teljesen átsütni nem szükséges). Konyhai fogóval kiszedjük, félretesszük. 

A serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát és a feldarabolt kolbászt, lassú tűzön sütni kezdjük. Beleöntjük az aprított paradicsomot, megsózzuk, aki szereti, pici cukrot is tehet bele (én nem szoktam). Lassú tűzön főzni kezdjük, közben belerakjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet egészben, az oregánó leveleit lecsipkedve, a bazsalikomot pedig felcsíkozva. A húsgombócokat visszaültetjük a szószba, és készre főzzük.

A spagettit közben lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész szószból eltávolítjuk az egész fűszereket. A főtt tésztát leszűrjük, a húsgombócos paradicsomszósszal tálaljuk. Sajtot reszelünk rá, bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Padlizsános burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom köret.

Vöröslencsés töltött paprika

Mutatunk egy újabb könnyű, húsmentes ebédet.

Mézes-mustáros csirkesaslik

Grilleztél eleget idén nyáron? Ezt a receptet még mindenképpen ki kell próbálnod!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!