Házi készítésű Twix szelet
Hozzávalók
16 szelethez- A kekszes alaphoz:
- 2/3 csésze kókuszliszt
- ¼ teáskanál só
- 3 evőkanál juharszirup
- 1/3 csésze szilárd kókuszzsír
- A karamell töltelékhez:
- ½ csésze krémes mogyoróvaj
- 1/3 csésze juharszirup
- 1/3 csésze kókuszolaj megolvasztva
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál só
- A csokoládébevonathoz:
- ¼ csésze megolvasztott kókuszolaj
- ¼ csésze kakaópor
- 2 evőkanál juharszirup
- ½ teáskanál sópehely
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki kókuszolajjal egy 20×20 centis sütőtálat. (A legjobb, ha sütőpapírral is kibéleljük, ha a tál alja nem levehető.)
Egy tálban keverjük össze a kókuszlisztet és a sót. Adjuk hozzá a juharszirupot, és keverjük morzsássá. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű kókuszolajat, és keverjük addig, amíg golyóvá nem áll össze. A csomókat dolgozzuk el. Végül kézzel dolgozzuk össze a tésztát.
Nyomkodjuk bele a tésztát az előkészített sütőtálba. Süssük 9-11 percig, ill. amíg szélek enyhén megbarnulnak. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat egy kis lábosban, és melegítsük addig, amíg minden meg nem olvad, és össze nem keveredik. Öntsük rá a tésztára, és a hűtőben hagyjuk megdermedni, mielőtt bevonnánk csokoládéval.
A csokoládé bevonathoz keverjük össze a hozzávalókat, és öntsük a karamell töltelékre. Finoman simítsuk el, és szórjuk meg a sópehellyel. Hagyjuk hűlni, amíg megdermed. Vágjuk 1 centis szeletekre, vagy 16 négyzetre. Hűtőben tároljuk.
A post shared by Rachel Conners • Bakerita.com (@bakeritablog) on
Forrás: bakerita.com