Isteni pohárkrém egyenesen Bostonból
Hozzávalók
2 személyre- Mandulás réteg:
- 1,5 csésze kókusztej/szójatej
- ½ tk. vaníliaaroma
- ¼ tk. mandulaaroma
- csipet só
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1 ek. liszt
- 2 ek. édesítő
- Csokis réteg:
- ½ csésze kókusztej/szójatej
- 1 csésze félédes csoki (apróra kockázva)
- ½ tk. vaníliaaroma
- 1 ek. cukor/juharszirup (opcionális)
Elkészítés
Közepes lángon melegítsünk fel egy csésze kókusztejet/szójatejet (ne vegyük le a gázról), adjuk hozzá a vanília- és a mandulaaromát, sót, édesítőt. A maradék fél csésze tejbe keverjük bele a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd ezt öntsük bele a gázon melegedő tejbe. Forraljuk fel a lábas tartalmát, majd csökkentsük a hőt, főzzük további 3-4 percig.
Melegítsük fel a ½ csésze kókusztejet/szójatejet, majd adjuk hozzá a csokoládét, a vaníliaaromát és a cukrot/szirupot (ha használunk). Kevergessük egy percig, majd vegyük le a tűzről. Folytassuk a kevergetést, ameddig a csoki teljesen elolvad. Hagyjuk hűlni 10 percig.
Merjünk 2-2 evőkanál csokipudingot kis tálkákba, majd rá egy réteg mandulapudingot. Ezután még egy csokis és még egy mandulás, amíg elfogy. Csoki- és/vagy kókuszreszelékkel díszítsük. 15-30 percre tegyük hűtőbe, mielőtt tálaljuk.
forrás: veganricha.com