Hasselback újburgonya
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg újburgonya
- kb. 3/4 dl olívaolaj
- só, őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék reszelt parmezán
- A tálaláshoz:
- tejföl, só, darált erős paprika
Elkészítés
A burgonyák héját folyó víz alatt alaposan ledörzsöljük, majd leszárítjuk (ne hámozzuk meg!). A burgonyaszemeket egyesével egy kanálba tesszük (keresztben, így nem fogjuk véletlenül teljesen átvágni), és éles késsel sűrűn beirdaljuk.
Az olajat kikeverjük a fűszerekkel és a megpucolt, lereszelt fokhagymával. Bekenjük vele a burgonyákat úgy, hogy minél több jusson belőle a szemek belsejébe. Kiolajozott sütőtálba tesszük (irdalással felfelé). 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Mikor a burgonyák már majdnem megpirultak, rászórjuk a sajtot, majd együtt készre sütjük. A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval és erős paprikával, majd ezzel tálaljuk a krumplikat.