Harira – marokkói paradicsomleves
Adásban volt: 2013. September 11.
A recepthez tartozó videó
Ha már unjuk a szokásos hétvégi ebédeket, dobjuk fel ezzel a fűszeres marokkói paradicsomlevessel.
2015. October 17.
Hozzávalók
- 30 dkg marhalábszár
- 2 ek. vaj
- 1 nagy hagyma
- 15 dkg csicseriborsó
- 15 dkg hagyományos lencse, egy éjszakára beáztatva
- 3 paradicsom (héjazva, magozva)
- 2 ek. paradicsompüré
- fél csokor friss petrezselyem
- fél csokor koriander
- 2 szárzeller
- só
- 1 tk. frissen őrölt bors
- 1 tk. kurkuma
- 1/2 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 10 dkg cérnametélt
- 1/2 citrom leve
- 3 ek. liszt
- 1 dl víz
Elkészítés
A vajon üvegesre pirítjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a kis kockákra vágott zellert, az aprított petrezselymet, koriandert, a kurkumát, fahéjat, gyömbért. Rádobjuk a kockákra vágott húst, átforgatjuk, 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsót, lencsét – amiket egy éjszakára beáztattunk – , felvágott paradicsomot és paradicsompürét, felöntjük 1,5 l vízzel, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, kis lángon 1,5 órán át főzzük, vagy amíg a hús megpuhul. A lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, és besűrítjük vele a levest. Végül belefőzzük a tésztát, majd citromlével és friss zöldfűszerekkel ízesítjük.
Megosztom barátaimmal