„Hamis” Holstein szelet
Jóval egyszerűbb és gyorsabb, mint a tradicionális Holstein szelet, viszont a karajt nagyon feldobja egyetlen mellé sütött tükörtojás. Kis csavar, és máris sokkal finomabb ez az egyszerű ebéd!
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
- só, őrölt fekete bors
- liszt
- olaj a sütéshez
- 4 db tojás
- A körethez:
- 80 dkg burgonya
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj a sütéshez
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A körethez a burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rátesszük a hagymát, puhára sütjük rajta, majd hozzáadjuk a burgonyát is. Pár percet együtt sütjük, közben a krumplit kissé összetörjük, sózzuk, borsozzuk.
A karajszeleteket finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon hirtelen átsütjük. A tojásokból kevés olajon 4 tükörtojást sütünk, a sárgájukat finoman megsózzuk.
A kész sertésszeletet a tükörtojással és a burgonyakörettel tálaljuk.