Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hamburger

Adásban volt: 2014. június 19.
A recepthez tartozó videó
A hamburger igazi reneszánszát éli szerte a világon. Készül mindenféle módon, különféle feltétekkel a zsemlében. Itt most az alapokat mutatjuk, amihez nem kell más, mint marhahús, egy kis szalonna, na és persze a buci.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 40 dkg marhahús
  • 3 dkg mangalicaszalonna
  • csipet só
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 szelet sajt
  • hamburger buci
  • Majonézhez:
  • olívaolaj
  • 2 dl dióolaj
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

A hagymát felszeleteljük, majd olívaolajon karamellizáljuk.
A hideg marhahúst és a szalonnát felkockázzuk, majd húsdarálóval összedaráljuk őket.
Egy tálba tesszük, sózzuk, összegyúrjuk és egy kerek formába tesszük, amibe előzetesen egy folpackot tettünk vagy csak egyszerűen húspogácsákat formázunk belőle.
A karamelizálódott hagymát kivesszük a serpenyőből, és a helyébe tesszük a marhahúspogácsákat sülni.
A pogácsák mindkét oldalát átsütjük, és sülés a vége felé mellédobjuk a karamellizált hagymát és a húsok tetejére tesszük a sajt szeletet.
Míg a húspogácsa sül, elkészítjük a majonézt: kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját, dióolajat, és a felaprított fokhagymát.
Végül összeállítjuk a hamburgert: a bucikat félbevágjuk, alul megkenjük majonézzel, erre jön a sajtos húspogácsa a tetején a karamellizált hagymával, egy szelet paradicsom, tehetünk bele zöld salátát, káposztát, majd végül a paradicsomszósz, és a buci teteje.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános húsgolyók

Parmezános húsgolyók

Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.
Amerikai citromkrémes szelet

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!