Hamburger

Hozzávalók
- 40 dkg marhahús
- 3 dkg mangalicaszalonna
- csipet só
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paradicsom
- 2 szelet sajt
- hamburger buci
- Majonézhez:
- olívaolaj
- 2 dl dióolaj
- 1 tojássárgája
Elkészítés
A hagymát felszeleteljük, majd olívaolajon karamellizáljuk.
A hideg marhahúst és a szalonnát felkockázzuk, majd húsdarálóval összedaráljuk őket.
Egy tálba tesszük, sózzuk, összegyúrjuk és egy kerek formába tesszük, amibe előzetesen egy folpackot tettünk vagy csak egyszerűen húspogácsákat formázunk belőle.
A karamelizálódott hagymát kivesszük a serpenyőből, és a helyébe tesszük a marhahúspogácsákat sülni.
A pogácsák mindkét oldalát átsütjük, és sülés a vége felé mellédobjuk a karamellizált hagymát és a húsok tetejére tesszük a sajt szeletet.
Míg a húspogácsa sül, elkészítjük a majonézt: kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját, dióolajat, és a felaprított fokhagymát.
Végül összeállítjuk a hamburgert: a bucikat félbevágjuk, alul megkenjük majonézzel, erre jön a sajtos húspogácsa a tetején a karamellizált hagymával, egy szelet paradicsom, tehetünk bele zöld salátát, káposztát, majd végül a paradicsomszósz, és a buci teteje.