Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Hamburger

Adásban volt: 2014. június 19.
A recepthez tartozó videó
A hamburger igazi reneszánszát éli szerte a világon. Készül mindenféle módon, különféle feltétekkel a zsemlében. Itt most az alapokat mutatjuk, amihez nem kell más, mint marhahús, egy kis szalonna, na és persze a buci.
2016. június 25.

Hozzávalók

  • 40 dkg marhahús
  • 3 dkg mangalicaszalonna
  • csipet só
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 2 szelet sajt
  • hamburger buci
  • Majonézhez:
  • olívaolaj
  • 2 dl dióolaj
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

A hagymát felszeleteljük, majd olívaolajon karamellizáljuk.
A hideg marhahúst és a szalonnát felkockázzuk, majd húsdarálóval összedaráljuk őket.
Egy tálba tesszük, sózzuk, összegyúrjuk és egy kerek formába tesszük, amibe előzetesen egy folpackot tettünk vagy csak egyszerűen húspogácsákat formázunk belőle.
A karamelizálódott hagymát kivesszük a serpenyőből, és a helyébe tesszük a marhahúspogácsákat sülni.
A pogácsák mindkét oldalát átsütjük, és sülés a vége felé mellédobjuk a karamellizált hagymát és a húsok tetejére tesszük a sajt szeletet.
Míg a húspogácsa sül, elkészítjük a majonézt: kézi habverővel összekeverjük a tojássárgáját, dióolajat, és a felaprított fokhagymát.
Végül összeállítjuk a hamburgert: a bucikat félbevágjuk, alul megkenjük majonézzel, erre jön a sajtos húspogácsa a tetején a karamellizált hagymával, egy szelet paradicsom, tehetünk bele zöld salátát, káposztát, majd végül a paradicsomszósz, és a buci teteje.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános húsgolyók

Parmezános húsgolyók

Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.
Amerikai citromkrémes szelet

Amerikai citromkrémes szelet

Friss, citromos sütemény. Igazi klasszikus, édes napokra, uzsonnára, mindig tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.