„Hamburger” quesadilla
Elkezdődött a suli, lassan visszarázódunk a dolog hétköznapokba. Kárpótlásul – vagy egyszerűen csak azért, mert nagyon-nagyon finom – készítsünk quesadillát darált húsos töltelékkel, sajttal és savanyított uborkával megtöltve!
Hozzávalók
4 személyre- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg darált hús (sertés, marha ízlés szerint)
- 20 dkg paradicsompüré
- só, őrölt fekete bors
- 4 nagy méretű (pl. teljes kiőrlésű) tortillalap
- 12 szelet savanyított uborka
- 8 szelet tetszőleges, jól olvadó sajt (pl. cheddar)
- A tálaláshoz: paradicsom-lila hagyma salsa (pici sóval kikeverve, adhatunk hozzá snidlinget vagy koriandert is)
Elkészítés
Az olaj 2/3-át serpenyőbe öntjük. Rátesszük először a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Mehet hozzá a darált hús, átpirítjuk, majd felöntjük a paradicsompürével. Lassú tűzön sűrűre főzzük, közben sózzuk, borsozzuk. Hamburgerekhez passzoló fűszerkeverékkel is ízesíthetjük.
Egy tiszta serpenyőt felforrósítunk, kikenjük a maradék olajjal. Egyesével beletesszük a tortillalapokat, egyik oldalukra teszünk a töltelékből, az uborkából és a sajtból. Félbehajtjuk, egyszer megfordítva megpirítjuk. Felszeleteljük, a salsával tálaljuk.