Gyümölcsös-túrós pite
Épp olyan heteket élünk, amikor egyszerre kapható az eper és a sárgabarack. Nem a leggyakoribb párosítás, pedig szuperül állnak egymásnak, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók
9-12 szelethez- 3 db tojás
- 15 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 25 dkg liszt
- ½ tasak sütőpor
- kb. 10 dkg eper
- 3-4 szem sárgabarack
- porcukor a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a tejfölt. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
Egy kb. 18×25 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát. A gyümölcsöket megmossuk, az epret kicsumázzuk, a barackot kimagozzuk, majd mindet felcikkezzük. Kirakjuk velük a süti tetejét, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt (tűpróbával ellenőrizzük) készre sütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.