Indul a spárga és az eperszezon! Jöjjön egy dobjukösszegyorsan saláta a Pasi Spájzból
Hozzávalók
4 adag- 1 doboz saláta mix
- 100 g friss eper
- 5 db zöldspárga
- 5 db fehérspárga
- 40 dkg füstölt tehén gomolya
- 1 db citrom
- 100 g vaj
- 1 köteg hónapos retek
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
1. A salátamixet és az epret alaposan átmossuk, majd lecsöpögtetjük. A spárgákat megpucoljuk, vágjuk le a fejüket és tegyük őket félre. Enyhén citromos vízben, külön-külön puhára főzzük a spárga törzseket, ha elkészült, szűrjük le úgy, hogy a főzővízből egy keveset megtartunk. A törzseket tegyük turmixgépbe egy evőkanál vajjal és pár csepp citrommal és turmixoljuk simára (külön a fehéret és külön a zöldet).
2. A sajtot szeleteljük fel 1 cm vastagra. Készítsük elő a serpenyőnket: töröljük át szárazra, majd hevítsünk fel kevés olajat magas hőfokra. Süssük meg jól a sajt mindkét oldalát addig, míg szép piros színe nem lesz. A spárgafejeket a maradék vajon pirítsuk meg 1-2 perc alatt és adjuk hozzá a balzsamecetet, pár csepp citromlevet és tegyük félre.
3. A salátaféléket, az epret, a hónapos retket és a kétféle krémet tetszés szerint felhelyezzük a tányérra, rárakjuk a sajtot majd a végén elhelyezzük a spárgafejeket is és meglocsoljuk a citromos-balzsamos vajjal.