Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Indul a spárga és az eperszezon! Jöjjön egy dobjukösszegyorsan saláta a Pasi Spájzból

Grillezett gomolya epres-spárgás kevert salátával
2017. April 27.

Hozzávalók

4 adag
  • 1 doboz saláta mix
  • 100 g friss eper
  • 5 db zöldspárga
  • 5 db fehérspárga
  • 40 dkg füstölt tehén gomolya
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj
  • 1 köteg hónapos retek
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

1. A salátamixet és az epret alaposan átmossuk, majd lecsöpögtetjük. A spárgákat megpucoljuk, vágjuk le a fejüket és tegyük őket félre. Enyhén citromos vízben, külön-külön puhára főzzük a spárga törzseket, ha elkészült, szűrjük le úgy, hogy a főzővízből egy keveset megtartunk. A törzseket tegyük turmixgépbe egy evőkanál vajjal és pár csepp citrommal és turmixoljuk simára (külön a fehéret és külön a zöldet).

 2. A sajtot szeleteljük fel 1 cm vastagra. Készítsük elő a serpenyőnket: töröljük át szárazra, majd hevítsünk fel kevés olajat magas hőfokra. Süssük meg jól a sajt mindkét oldalát addig, míg szép piros színe nem lesz. A spárgafejeket a maradék vajon pirítsuk meg 1-2 perc alatt és adjuk hozzá a balzsamecetet, pár csepp citromlevet és tegyük félre.

 3. A salátaféléket, az epret, a hónapos retket és a kétféle krémet tetszés szerint felhelyezzük a tányérra, rárakjuk a sajtot majd a végén elhelyezzük a spárgafejeket is és meglocsoljuk a citromos-balzsamos vajjal.

 

Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró pohárkrém

Vendégváró pohárkrém

A desszert neve: Fehércsokoládés mousse

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!