Görög csirkenyárs tzatzikivel
A grillszezon beköszöntével könnyebbé válik az egészséges étkezés is, hiszen a grillezett finomságok joghurtos mártogatóssal és színes zöldségekkel abszolút diétabarát ételeknek számítanak.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 kk himalája só
- 1 kk fokhagymapor
- 1 kk csemege pirospaprika
- ½ kk szárított bazsalikom
- ½ kk őrölt fűszerkömény
- 40 dkg csirkemell
- 1 dl olívaolaj
- 10 dkg kígyóuborka
- 15 dkg görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szál kapor
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A sót a és fűszereket egy kis tálkában alaposan összekeverjük.
A csirkemellet megtisztítjuk, majd nagyobb téglalap alakú darabokra vágjuk. Saslikpálcára fűzzük, egy műanyag dobozba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és megöntözzük olívaolajjal. Hűtőben legalább 3 óráig pácolva hagyjuk, hogy megfelelően omlósra puhuljon a hús.
A tzatzikihez lereszeljük az alaposan megmosott kígyóuborkát, kinyomkodjuk levét, majd összekeverjük a görög joghurttal, az áttört fokhagymával és a felaprított kaporral, végül sózzuk és borsozzuk.
Az előre bepácolt húst elkészíthetjük kontaktgrillen vagy meleg levegős fritőzben. Előbbiben kb. 10 percig sütjük időnként megforgatva, utóbbiban pedig 200 °C-on 15 percig sütjük.
Az elkészült csirkenyársakat a tzatzikivel, valamint ízlés szerint salátával, főtt kukoricával, sült krumplival, rizzsel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: