Gombás-sajtos muffin
Hozzávalók
8 darabhoz- ½ evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 2 db tojás
- 1 dl víz
- 8 dkg zabliszt
- 1 kk himalája só
- ½ kk őrölt bors
- 8 dkg zsírszegény trappista sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180ᵒC-ra.
Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, megdinszteljük rajta a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott csiperkegombát is.
Eközben felverjük a tojásokat, hozzadjuk a vizet, majd beleszitáljuk a lisztet, a sót és a borsot is. Lereszeljük a sajtot és néhány csipet kivételésvel belekeverjük a tésztába a pirított gombával és hagymával együtt. Szilikon muffinformákba kalanazzuk, majd megszórjuk a maradék sajttal.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.