Garnélás taco
Ez a taco recept akár a nyáresti kerti partyk üde színfoltja lehet, ha a megszokott grillezett húsok mellett szívesen kipróbálnánk egy Mexikó inspirálta fogást is.
Hozzávalók
2 személyre- 8 db kukorica tortilla
- 25 dkg megpucolt (kiolvasztott) garnélarák
- 3 evőkanál durumliszt
- ½ evőkanál őrölt csemege pirospaprika
- ¼ evőkanál kurkuma
- ¼ evőkanál fokhagymapor
- himalája só
- ¼ fej lila káposzta
- 2 db paradicsom
- 1 db érett avokádó
- 10 dkg csemegekukorica
- ½ fej lila hagyma
- 1 kis pohár krémes natúr joghurt
- friss koriander
Elkészítés
A tortillalapokat egyenlő méretűre, kb. 18 cm átmérőjűre vágjuk, majd a sütőrácsokon lelógatva félbehajtjuk „kagyló” formában. Bekapcsoljuk a sütőt 180 °C-ra, majd 5-7 perc alatt ropogósra sütjük a tacókat.
A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és ízlés szerint sóval, majd beleforgatjuk a nyers rákot. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, és 3-3 percig pirítjuk a garnélák mindkét oldalát.
A lila káposztát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és az avokádót felkockázzuk, a kukoricát lecsepegtetjük, a lila hagymát finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a felaprított korianderrel és ízlés szerint sóval.
Végül összeállítjuk az előkészített hozzávalókból a garnélás tacókat, és meglocsoljuk a fűszeres joghurtöntettel.