Füstölt mozzarellás-uborkás göngyölt sertéscomb
Próbáltátok már a füstölt mozzarella rudacskát göngyölt húshoz? Érdemes megkóstolni, szuper jó – például sonkával és csemegeuborkával.
Hozzávalók
4 személyre- 4 nagyobb szelet sertéscomb (4*kb. 15 dkg)
- só, őrölt fekete bors
- 4 db füstölt mozzarella rudacska (4*2 dkg)
- 6 dkg sonka
- 4 db csemegeuborka
- liszt, 2 db tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
- A körethez:
- 80 dkg burgonya
- 4 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A köret elkészítésével kezdjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felcsíkozott vöröshagymát puhára sütjük rajta. Rátesszük a tört burgonyát, összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A hússzeleteket óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre teszünk 1-1 mozzarella rudacskát, felcsíkozott sonkát, valamint szárazra törölt, szintén felcsíkozott csemegeuborkát. Feltekerjük, fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük. A tekercseket lisztbe, felvert, sózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. A tekercseket a tört burgonyával tálaljuk.