Fetás-omlettes tortilla sült pulykával
Egy csomag tortillalapot mindig tartok otthon. Simát, teljes kiőrlésűt vagy éppen sokmagvasat. Egyszerűen azért, mert finom és megkönnyíti a hétköznapokat: lehet belőle vacsora vagy gyors ebéd.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg pulykamellfilé
- só
- gyros fűszerkeverék
- 4 evőkanál olívaolaj
- 8 tojás
- őrölt fekete bors
- 4 db (sokmagvas) tortillalap
- 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
- 12 dkg feta vagy krémfehérsajt
- 2 nagy marék salátakeverék
Elkészítés
A pulykamellfilét kisebb darabokra vágjuk, összeforgatjuk sóval és gyros fűszerkeverékkel. Az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a fűszeres pulykát, és alaposan átsütjük-átpirítjuk rajta. Kivesszük a serpenyőből, és ha kezelhető hőmérsékletűre hűl, keskeny csíkokra vágjuk.
Egy másik serpenyőben, a maradék felhevített olajon 2 darab 4 tojásos omlettet sütünk sóval és borssal fűszerezve. Amikor elkészültek, megfelezzük.
A tortillalapokat felmelegítjük. Mindegyikre teszünk 1-1 felezett omlettet, sült pulykát, felezett olajbogyókat, morzsolt fetát vagy krémfehérsajtot, végül pedig salátakeveréket. Feltekerjük, megfelezve tálaljuk.